13:00

Häverödals SK

Referat: Håbo FF - Häverödals SK

Håbo FF - Häverödals SK 0-5 (0-2)

Varm och skön lördag morgon begav vi oss till Bålsta och där väntade en varm Futurum konstgräsplan men vi kom med uppgift att ta en ny vinst och ta med oss nya 3 pinnar på vårat konto. Matchen startar med ett stort självförtroende och bra spel där vi trycker på framåt och låter inte motståndarna behålla bollen så länge utan erövrar bollen gång på gång och skapar några ganska bra målchanser. Empa får en bra inlägg mot sig som hon försöker nicka in men målvakten räddar, Empa får retur felvänd och försöker på nytt avslut och returen hamnar vid Alvas vänster fot och hon distinkt sätter bollen i mål. Efter 0-1 så har vi ännu mera bollinnehav och motståndare kommer över på våran planhalva enstaka gång och Gärda får röra bollen ett par gånger i första halvlek. Slutet av 1:a halvleken börjar närma sig och vi gör även 0-2 genom bra kombinationsspel mellan Empa och Elina som kan sätta bollen i mål.

Andra halvlek startar där Håbo börjar lite piggare än i första men vi håller positionerna och låter inte dem skapa några heta chanser och vi är mycket effektiva på att avväpna dem innan de kommer till vårat straffområde. Vi får en hörna där Jeanette slår den men det blir en ny efter Håbo nickade ut den och då är Jeanette snabb på att passa en kort hörna till Thelma som skjuter på mål och en delikatess är faktum då bollen går ribban in. Efter 0-3 så går luften ur Håbo och kort efter vid en snabb omställning så kommer Empa på vänster kanten och med fint markinlägg kan Elina rulla in 0-4. Vi trycker på vidare fast det var några minuter kvar av andra då får Thelma en studsboll som hon lyfter över mot Empa som kan rulla in 0-5 och där avslutar vi dagens match med 3 nya poäng och mycket bra genom förd match.

Dagens ord och det som visade sig vara nyckel var TÅLAMOD och det gav oss ny vinst och 3 nya poäng.//Asmir